We ‘moeten’ heel veel proeven

Twee dames die bonbons maken
27 augustus 2024
Blogs
Magazine

Melda (27) en haar schoonzus Ebony doen de workshop ‘Bonbons maken basis’ bij Olala Chocola.

Tik, tik, tik… Rotterdampasser Melda tikt voorzichtig met een houten pollepel op de plastic mal die haar schoonzus Ebony vasthoudt. Een voor een vallen de bonbons eruit: 24 stuks melkchocolade van Melda en 24 van witte chocola voor Ebony. ‘Wauw! Ze zijn echt mooi geworden! Nu maar hopen dat ze ook goed smaken’, lachen de dames.

Vloeibare chocola

We zijn aan het einde van de workshop ‘Bonbons maken basis’ bij Olala Chocola. De afgelopen twee uur hebben Melda, Ebony en de rest van de groep onder leiding van twee chocolatiers hun eigen bonbons gemaakt. ‘Superleuk, want wie houdt er nou niet van chocola?’, zegt Melda. ‘Ik sta sowieso graag in de keuken, vaak bak ik koekjes met icing. Ik werk ook wel eens met chocola, maar bonbons had ik nog nooit gemaakt – tot nu. Dit is heel tof om te doen, en eigenlijk ook best makkelijk.’

‘Met jouw ervaring wel ja’, lacht Ebony. ‘Ik vond sommige dingen een uitdaging, zoals het versieren van de bonbon. Daarvoor moesten we vloeibare chocolade heel dun over onze mal laten druipen. Gelukkig werd ik goed geholpen door de dame van Olala Chocola; toen had ik het snel door.’

Vloeibare chocola

Stap voor stap

Dat versieren was de eerste stap van het bonbons maken, vertellen de schoonzussen terwijl ze hun creaties netjes in mooie doosjes stoppen. ‘Daarna maakten we de buitenkant van de bonbons door nog meer chocola in de mal te gieten’, aldus Melda. ‘Toen moest de mal even in een machine om de luchtbelletjes uit de chocola te trillen. En vervolgens mochten we met een spuitzak voorzichtig de vulling in de bonbons doen; ik koos voor aardbei, mango en sinaasappel.’

‘Uiteraard hebben we eerst uitgebreid geproefd wat we het lekkerst vonden’, knipoogt Ebony. ‘Zeker, we mochten sowieso veel chocola proeven. En we kregen ook nog thee met een lekkere slagroomtruffel’, vervolgt Melda. ‘Daarna ging er een laatste laag chocola over de mal voor de onderkant van de bonbons. Even opstijven in de vriezer en klaar.’

Bonbons versieren

Professioneel

Alle bonbons zitten inmiddels in de doosjes van Olala Chocola. Mooie paarse strik erom en het ziet er heel professioneel uit. Trots houden Melda en Ebony hun creaties omhoog: ‘En nu gaan we héél snel naar huis om ze op te eten!’

Vrouw kijkt goed naar bonbons

DOWNLOAD DE APP

Jouw Rotterdampas altijd bij de hand. Download de gratis app nu in de store.

Button met logo van iOS app storeButton met logo van Android play store
Voorbeelden van de Rotterdampas App

Rotterdampaswinkel

Hoogstraat 110 (Centrale Bibliotheek)
3011 PV Rotterdam
Tel: 14010
Openingstijden:

ma van 13 tot 17 uur
di t/m vr van 10 tot 17 uur

bij drukte sluit de wachtrij een half uur voor sluitingstijd

je kunt hier alleen pinnen

Alle verkooppunten