Veelgestelde vragen

Top 5 meest gestelde vragen

 • Ik heb een minimum inkomen, maar toch krijg ik een brief waarin staat dat ik het standaardtarief (€ 60,-) moet betalen. Hoe kan dit?

  Helaas beschikken wij dan niet over je inkomensgegevens. Dat is wettelijk zo bepaald. We kunnen dus niet nagaan of je dit jaar (weer) voor een reductietarief in aanmerking komt. Denk je wel in aanmerking te komen voor een reductietarief? Kijk hier wat je moet meenemen naar het verkooppunt in je eigen gemeente.

 • Kan ik de pas gelijk gebruiken nadat ik 'm heb verlengd?

  In het geval van verlengen en betalen in de Rotterdampaswinkel is je pas na een halfuur geactiveerd.
  In geval van verlengen en betalen via het verkooppunt in een deelnemende gemeente is je pas de volgende dag geactiveerd.
  Bij verlengen en betalen via acceptgiro of via internetbankieren is je pas na ontvangst van de betaling de volgende dag geactiveerd.
  Bij verlengen en betalen online is je pas na een halfuur geactiveerd.
  Een nieuwe of vervangende pas die naar het huisadres wordt gestuurd, is bij ontvangst direct actief.

 • Het tarief bij de brief/acceptgiro of op de website klopt niet.

  Als je op de brief/acceptgiro of website een ander tarief aantreft dan waar je denkt recht op te hebben, is het niet mogelijk om een Rotterdampas te bestellen via de post of internet. Ga hiervoor naar het verkooppunt in jouw gemeente en neem de juiste bewijsstukken mee. Let op! Als je ervoor kiest toch een Rotterdampas aan te schaffen tegen het onjuiste tarief, betaalt Rotterdampas geen geld terug.

 • Rotterdampas verloren of gestolen?

  Laat je pas blokkeren. Mail je gegevens naar info@rotterdampas.nl en maak in je mail duidelijk dat je je pas wilt blokkeren. Heb je een tegoed op je pas? Bel meteen met (010) 498 46 66 om je pas te blokkeren. Zo voorkom je dat iemand anders jouw tegoed kan uitgeven.
  Een vervangende pas kun je op elk verkooppunt bestellen en kost € 2,50. De pas wordt dan binnen vijf werkdagen thuisgestuurd.
  Een vervangende pas om direct mee te nemen, kun je alleen krijgen in de Rotterdampaswinkel en kost € 5,-. Je kunt ook online met DigiD een vervangende pas bestellen, via rotterdampas.nl/vervangende-pas-bestellen.
  Acties waar je al gebruik van hebt gemaakt, zijn van de vervangende pas afgeschreven. De originele pas wordt direct geblokkeerd na het bestellen van een vervangende pas. Let op! een vervangende pas voor een kind (t/m 17 jaar) kan alleen door een ouder/verzorger worden aangeschaft.

 • Jeugd-tegoed op de Rotterdampas?

  De gemeente Rotterdam en Gouda geeft kinderen van ouders met een laag inkomen een tegoed. Zij ontvangen dit tegoed op hun Rotterdampas. Meer informatie voor inwoners uit Rotterdam over deze regeling vind je op www.jeugdtegoed.nl. Meer informatie voor inwoners uit Gouda over deze regeling vind je hier.

Alle vragen

Selecteer het onderwerp van je vraag
Wijzigingen zijn opgeslagen